Stikla un plastmasas iepakojums

Biškopja kalendārs, darbi

Bookmark and Share Subscribe Noderīgas saites, raksti, attēli internetā no visas pasaules, katrs lietotājs var padalīties ar savu atradumu.

Biškopja kalendārs, darbi

Atbildēt Ulis » 18 Augusts 2009, 13:12

Ulis

Ziņojumi: 65
Reģistrēts: 05 Jūnijs 2009, 12:14
Stropi: Latvijas stāvstrops. Alpu.
Pieredze biškopībā no: 5

Re: Biškopja kalendārs, darbi

Atbildēt edmundo » 08 Septembris 2009, 09:03

Es esmu ievērojis, ka diemžēl ne amerikāņu, ne angļu vai krievu biškopju kalendāri nav savietojami ar mūsējiem, jo mums atšķirās ienesuma datumi, stropu tipi un vēl šis tas. Faktiski prasās pēc tāda Latvijas biškopju kalendāra, kur būtu piefiksēti datumi un pamata darbi, tipa, kad liekam magazīnas Latvijas stāvstropiem, kad sākam un beidzam rudens piebarošanu, kad veicam pavasara revīzijas utt.
edmundo

Ziņojumi: 16
Reģistrēts: 09 Jūnijs 2009, 20:58
Stropi: guļstropi, Latvijas stāvstropi
Pieredze biškopībā no: 1 gads

Atbildēt andrisn3 » 08 Septembris 2009, 09:30

Mums tepat latvijas teritorija ir 2 nedēļu starpība starp Valmieru un Liepāju , Ludzu un Tukumu.Jaskatās dabā jāvēro bites tas atnāk ar laiku izveidojas savs čujs un ņuhs izveidojas savs kalerndārs.
andrisn3

Ziņojumi: 42
Reģistrēts: 03 Jūnijs 2009, 18:11
Stropi: stāvstropi
Pieredze biškopībā no: 9.gadi

Atbildēt Ulis » 05 Augusts 2010, 11:56

Derēt derēs, jautājums tikai kā derēs.

Tagad gudri cilvēki ieteic barot invertēto cukuru. Sak bitēm mazāka slodze, mazāk nolietojas organisms, vieglāk pārziemo (mazāks kritums), plus tā zarniņa tik traki nepiesitās ar viskautko.

tātad, ja baro parasto cukuru, jāpaskatās lai tas ir baltais un izskatītos tiešām balts, nevis mazliet brūngans, tad vēl jāpalūko, cik %ogļhidrātu tur ir, jeb cik daudz pelnu paliek pāri, kad sadedzina.

nākamais, kas jāievēro pie cukura - laikam jālieto tīrs mīkst ūdens, jo tajā mazāk minerālvielu, jo labāk. Ekstrēms varētu būt destilēts ūdens. Bet var lietot arī tīru lietus ūdeni.
tādu jau var tīri labi dot.

ja grib kā labāk, un žēl naudu maksāt par gatavu invertsīrupu, tad cukuru var invertēt pašam. Jānopērk citronskābe, vai vēl labāk askorbīnskābe (C vitamīns), un jāber apmēram 1 grams skābes uz kg cukura. Tad to visu šķīdumu lēnām karsē, lai parastais cukurs (saharoze) pārvērstos glikozē un fruktozē. Tā iegūsiet kaut ko līdzīgu tam invertsīrupam ko pārdod. Tik nezinu cik ilgi vajag karsēt. Nopērkamajā inversīrupā atliek 30%saharozes pārējie 70% ir fruktoze un glikoze.

Vēl cits variants cukura invertēšanai ir uz 10kg cukura pielikt vienu litru parasta bišu medus. Bišu medū ir viela, kas pārvērš cukuru glikozē un fruktozē. Tikai te vajag ievērot, ka nedrīkst karsēt šķīdumu, to drīkst uzsildīt līdz 49grādiem, vai vēl labāk tikai līdz 37grādiem un tā to šķīdumu noturēt vairākas nedēļas, kamēr tas cukurs sašķeļas.

Bet vēl krutāk ir pirkt gatavu fruktozi veikalā. Veikalā fruktoze maksā ap 1.5Ls puskilogramā. un tad to šķīdināt lietus ūdenī. Bišķi garšai un smaržai var piejaukt medu.

tik tā fruktoze var izšķīst ap 5 kg 1l ūdens, tā ka jātaisa biezāks šķīdums, laikam kādi 3-4kg fruktozes uz 1 litru ūdens, lai bitēm nav jānopūlas ar ūdens tvaicēšanu.

Bet nu nevajag būt skopam, t.i., paņem izsviesto medu un sabaro atpakaļ bitēm, lai ziemai pietiek, bites pateiks paldies.
Ulis

Ziņojumi: 65
Reģistrēts: 05 Jūnijs 2009, 12:14
Stropi: Latvijas stāvstrops. Alpu.
Pieredze biškopībā no: 5

Atbildēt maliha3492 » 20 Janvāris 2014, 13:53

Negribētos kļūt smieklīgai bet man ieteica uz rāmīšiem stropā klāt plēvi.Es isti nezinu varbūt vēl kāds tā dara.Es gan tikko mēģinu ar bitēm ņemties
You can definitely get success in your ASSET admission test with the help of pass-4sure.net For more information visit AFP site and also see on Youtube and more detail visit this page Nortel Best Wishes.

maliha3492

Ziņojumi: 1
Reģistrēts: 20 Janvāris 2014, 13:33
Pieredze biškopībā no: fdsfsde

Atbildēt Ģertrūde » 20 Janvāris 2014, 19:06

maliha3492 rakstīja:Negribētos kļūt smieklīgai bet man ieteica uz rāmīšiem stropā klāt plēvi.Es isti nezinu varbūt vēl kāds tā dara.Es gan tikko mēģinu ar bitēm ņemties

Ja Tu domā sedziņas vietā to plēvi stropā likt, tad ļoti daudzi bitenieku tā dara. Es arī un man patīk.
Ģertrūde

Ziņojumi: 21
Reģistrēts: 30 Marts 2012, 11:02
Dzīvesvieta: Kuldīgas novads
Stropi: Latvijas stāvstropi
Pieredze biškopībā no: Knapi gads rinķī-no 2011. gada vasaras
Bišu saimju skaits: Šobrīd 2

Atgriezties uz Biškopība internetā

Pašlaik forumā

Šo forumu pašlaik apskata: Nav reģistrētu lietotāju un viesis: 1