arturs » 07 Jūnijs 2009, 20:26
Glazovs ir Krievijas biškopis Pleskavas apgabalā. Stropā nav peru telpas un medus telpas. Viņam nekas tur nedalās.
Stropā saiet 14 konteineri (tā saucamie), 50 reiz 50 cm. Katrā konteinerā ieliekas četri rāmīši 25 reiz 25 cm.Es tā uzreiz nevarēšu īsi izstāstīt, mazliet jāsagatavojas. Es tikai otro gadu ar viņiem noņemos, mazliet uzlaboju tos konteinerus.Glazovam viss it kā sanāk lieliski, bet man pirmie rezultāti būs redzami tikai šoruden, varbūt pat nākošnedēļ, kad mēģināšu tajos konteineros tikt klāt pavasara medum. Bet saimes izskatās iespaidīgas, spēcīgas.
Es ilgi pretojos šiem stropiem, bet cilvēks, kas uzsāka šādu stropu lietošanu,( pat bija aizbraucis uz Krieviju pie Glazova) man uzdāvināja divus nokomplektētus stropus, bez bitēm. Nācās sākt, saimes pārziemoja labi, viena nu ļoti stipra.
Vienā konteinerā ir apmēram divi Latvijas stāvstropu rāmīši pēc platības. Lai pārietu uz Glazova stropu, mūsu divas peru kāres ar bitēm un māti tiek sastiprinātas kopā un iekārtas starp konteineriem, tā bites pamazām sāk apdzīvot konteinerus, bet mūsu rāmīši pakāpeniski virzās uz malu, jo pa centru saime tiek pastiprināta ar jauniem konteineriem ar šūnu. Kad mūsu rāmīšos vairs nav peru, tikai medus, tie izņemas no stropa. Paliek tikai konteineri. Vēl labāks variants, ja uz tukšajām Glazova kārēm var uzlaist spietu.