Stikla un plastmasas iepakojums

Stropa spilvenu izvēle pavasarī

Bookmark and Share Subscribe Katram dravniekam ir savas darba tehnoloģijas, ko var un grib pastāstīt citiem.

Stropa spilvenu izvēle pavasarī

Atbildēt bitis » 09 Marts 2011, 09:30

Gribu padalīties ar ideju,ko esmu ieviesis savā dravā.
Katrs biškopis vēlas iegūt pavasara ziedu medu ,bet ,uzliekot pusmagazīnu,rodas problēma.Stropa spilvens(lielais),ar kuru nosiltinām, slīd nost no tās ,vai arī viena mala atraujas nost no pusmagazīnas un viss siltums plūst ārā no ligzdas.
Es pagatavoju šaurākus spilvenus,kuru izmērs platumā ir 1/2 no lielā spilvena un lieku tos uz pusdori,bet lielaisspilvens apsedz peru telpu un pusdores vienu malu.
Bet vasarā veidojot šos "pusspilvenus"saliekot pa divi-lieku stropā,tā kā nekas lieks.tiek izmantoti gan lielie,gan mazie spilveni.
bitis

Ziņojumi: 4
Reģistrēts: 22 Februāris 2011, 19:42
Stropi: Latvijas stāvstrops,Auzukalna strops
Pieredze biškopībā no: Neesmu burvis-es tikai mācos!!! 2 gadi

Re: Stropa spilvenu izvēle pavasarī

Atbildēt medusbite » 06 Februāris 2012, 11:46

bitis rakstīja:Gribu padalīties ar ideju,ko esmu ieviesis savā dravā.
Katrs biškopis vēlas iegūt pavasara ziedu medu ,bet ,uzliekot pusmagazīnu,rodas problēma.Stropa spilvens(lielais),ar kuru nosiltinām, slīd nost no tās ,vai arī viena mala atraujas nost no pusmagazīnas un viss siltums plūst ārā no ligzdas.
Es pagatavoju šaurākus spilvenus,kuru izmērs platumā ir 1/2 no lielā spilvena un lieku tos uz pusdori,bet lielaisspilvens apsedz peru telpu un pusdores vienu malu.
Bet vasarā veidojot šos "pusspilvenus"saliekot pa divi-lieku stropā,tā kā nekas lieks.tiek izmantoti gan lielie,gan mazie spilveni.

eS IZMANTOJU DAžāDA IZMēRA SPILVENDRANAS-PIEPILDU AR PAPARDēM - AIZLOKU GALU CIET,VAR SASPRAUST AR SPRAUZAMADATāM UN PIEMEROJU MAGAZīNU PLATUMAM!
medusbite

Ziņojumi: 11
Reģistrēts: 07 Marts 2011, 11:38
Pieredze biškopībā no: 1

Re: Stropa spilvenu izvēle pavasarī

Atbildēt Piepz » 18 Aprīlis 2012, 08:18

Rudenī uzšuvu "šauros" spilvenus, priekš sānu siltināšanas. Ne visur viņiem bija vietas, nācās aizvietot ar putoplastu. Un tagad pavasarī uzliku magazīnu ar 4 medus rāmjiem, blakus piezāģēju apkāres garumā dēli (šķirdēli), aiz viņa vienu mazo (vai divus) spilvenu virs viņiem pa virsu lielo spilvenu. Biju domājis, varbūt jēga taisīt pusmagazīnas, bet izskatās, ka pagaidām nav vajadzības. Mani vairāk interesē, ko Jūs šādos laika apstākļos (naktī 0 dienā +10) darāt ar sānu siltinājumiem (putoplastiem, utml) - ņemat ārā vai vēl nē?
Piepz

Ziņojumi: 55
Reģistrēts: 21 Septembris 2010, 20:20
Dzīvesvieta: Rīga, Tīnūži
Stropi: Latvijas stāvstropi.
Pieredze biškopībā no: 2011.gada
Bišu saimju skaits: 2 saimes

Atgriezties uz Dravošanas tehnoloģijas, inovācijas

Pašlaik forumā

Šo forumu pašlaik apskata: Nav reģistrētu lietotāju un viesis: 1